Γεωργίου Παπανδρέου 31, 54645, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
+30 2310 220035
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH
Αρχική > Προϊόντα > Ελιές > Ελιές Καλαμών

Ελιές Καλαμών

Εξαιρετική ποικιλία επιτραπέζιας ελιάς με ονομασία προέλευσης παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας την Καλαμάτα. Αυτές οι μεσόκαρπες ελιές έχουν σκούρο καφέ - ιώδες χρώμα, είναι τραγανές με ελαφριά πικρή, φρουτώδη και ξυδάτη γεύση. Η αναλογία τους σάρκα - πυρήνα είναι 7,5:1.

Τα ελαιόδεντρα καλλιεργούνται σε ημιορεινές περιοχές της Μεσσηνίας σύμφωνα με τις προδιαγραφές που οφείλουμε απέναντι στη φύση και τον καταναλωτή. Η χειρονακτική συγκομιδή του ώριμου καρπού γίνεται τον Νοέμβριο και μεταφέρεται με μεγάλη προσοχή προς επεξεργασία και τυποποίηση.

Σας προσφέρουμε αυτή την μοναδική διατροφικής και γευστικής αξίας ελιά, ολόκληρη, εκπυρηνωμένη και σε ροδέλες.

Η διάσημη και γνώριμη εικόνα που ολοκληρώνει την ελληνική χωριάτικη σαλάτα, αλλά χρησιμοποιείται και ως ορεκτικό, αλλά και συνοδευτικό σε ποτό και γεύμα.

Ελιές Καλαμών 3

Διατροφική αξία

Όπως και υπόλοιπες βρώσιμες ελιές, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, μικρότερη σε Β1, Β6, Β12, που βοηθούν να παραμένει το δέρμα υγιές, ενισχύουν το καλό νευρικό σύστημα και επιταχύνουν το μεταβολισμό. Είναι οι μόνες που εμπεριέχουν β-τοκοφερόλη και α-τοκοτριενόλη, αντιοξειδωτικά, που σε συνδυασμό με τη δεκαπλάσια ποσότητα σε σχέση με το ελαιόλαδο, μονοακόρεστων λιπαρών οξέων προσφέρουν προστασία στον οργανισμό από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο και εγκεφαλικά. Πλούσιες σε ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο και σίδηρο.

Ελιές Καλαμών 4
ΕΛΙΕΣ ΣΤΑ 100GR
Ενέργεια Kcal 229
Πρωτεΐνες gr 1,6
Υδατάνθρακες gr 4,8
Λίποι gr 21,9
Κορεσμένα gr 2,7
Μονοακόρεστα gr 16,5
Βιταμίνη Α mg 36,4
Αλάτι gr 3
Νερό gr 71,5
Διάρκεια ζωής 2 χρόνια
Φύλαξη Θερμοκρασία Δωματίου