Γεωργίου Παπανδρέου 31, 54645, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
+30 2310 220035
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH
Αρχική > Προϊόντα > Ελιές > Ελιές Αμφίσσης

Ελιές Αμφίσσης

Ελιές Αμφίσσης 1

Αυτή η ιδιαίτερη ποικιλία μας δίνει καρπό που μπορεί, ανάλογα με το στάδιο ωρίμανσης, να παράγει διαφορετικού τύπου επιτραπέζια ελιά σε χρώμα και γεύση. Καλλιεργείται στην Κεντρική Ελλάδα, όπως φανερώνει και το όνομά της, με αναλογία σάρκα-πυρήνα 8,5:1.

Η προσεκτική συλλογή του καρπού ξεκινά τέλη Οκτωβρίου και παρατείνεται μέχρι το Φεβρουάριο. Ανάλογα με τον τύπο ελιάς που θέλουμε να παράγουμε, χρησιμοποιείται διαφορετικός τρόπος επεξεργασίας και τυποποίησης.

Η μοναδικότητα αυτή της ελιάς σας προσφέρεται σε χρώμα από πράσινη, ξανθή έως μαύρη ολόκληρη, χαρακτή, σε ροδέλες και με εξαιρετική συνταγή μαύρης και πράσινης πάστας.

Μπορεί να συνοδεύσει τη σαλάτα, το γεύμα ή το ποτό σας και να συμπληρώσει ένα σάντουιτς με τον πιο φυσικό και απόλυτα βιολογικό υγιεινό τρόπο.

Ελιές Αμφίσσης 2

Διατροφική αξία

Τα πλούσια θρεπτικά χαρακτηριστικά τους συναγωνίζονται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Εμπεριέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, καροτενοειδή, και λιγότερες σε Β1, Β6, Β12, που ο συνδυασμός τους βοηθά να παραμένει το δέρμα υγιές, βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και ενισχύουν το μεταβολισμό. Οι μαύρες, όπως και οι Καλαμών, έχουν β-τοκοφερόλη και α-τοκοτριενόλη, αντιοξειδωτικά που σε συνδυασμό με τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα προσφέρουν προστασία στον οργανισμό από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, εγκεφαλικά και καρκίνο. Οπως και όλες οι ελιές, είναι γεμάτες από τα ιχνοστοιχεία κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο και σίδηρο.

Ελιές Αμφίσσης 3
ΕΛΙΕΣ ΣΤΑ 100GR
Ενέργεια Kcal 229
Πρωτεΐνες gr 1,6
Υδατάνθρακες gr 4,8
Λίποι gr 21,9
Κορεσμένα gr 2,7
Μονοακόρεστα gr 16,5
Βιταμίνη Α mg 36,4
Αλάτι gr 3
Νερό gr 71,5
Διάρκεια ζωής 2 χρόνια
Φύλαξη Θερμοκρασία Δωματίου